Rusya özelleştirmelerden 17 milyar ruble bekliyor

Rusya Başbakanı Medvedev, üç yıl içerisinde yapılacak özelleştirmelerden 17 milyar rublelik gelir hedeflendiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başkent Moskova’da gerçekleştirilen hükümet toplantısında konuşan Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, 2017-2019'da, bankacılık, emtia, sanayi ve altyapı sektörlerinde devlete ait bazı hisselerin özelleştirileceğini duyurdu.

Özelleştirmelerden üç yıl içerisinde 17 milyar rublelik gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirten Medvedev, "Hedeflenen gelir miktarına, sektörde lider konumda bulunan büyük devlet şirketlerine ait hisseler dahil değil" dedi.

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Aleksey Moiseev ise, özelleştirme programının 300 milyar rublelik hacme yükseltilmesi konusunda Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Rus medyasına konuşan kaynaklar, ülkenin en büyük ikinci bankası VTB, Rusya Demiryolları ve Rusya Posta Kurumu ile ilgili özelleştirme süreçlerinin de gerçekleştirilen toplantıda görüşüldüğünü aktardı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreshkin, daha önce yaptığı açıklamada, bütçe açığının kapatılmasına yönelik yeni bir özelleştirme hamlesi için acele etmeyeceklerini ancak gerekmesi halinde ilk olarak, dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden Sovcomflot'u özelleştireceklerini söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir