"Rusya, Suudi Arabistan'la birlikte çalışıyor"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye muhalefetini birleştirmek için Suudi Arabistan'la birlikte çalıştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye muhalefetini birleştirmek için Suudi Arabistan ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Lavrov, Suriye’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) himayesinde anlaşmaya varılan kriterler doğrultusunda kapsayıcı bir diyaloğu teşvik etmek istediklerini belirterek, "Bu girişimlerimiz Türk, Rus ve İranlı liderler tarafından da destekleniyor" dedi.

Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldiği Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın tüm çabasının, BMGK'nın Suriye'ye yönelik 2254 numaralı kararının uygulanması olduğunu kaydetti.

Suriye krizinin çözümüne ilişkin farklı adımların da bu amaç uğrunda atılması gerektiğini dile getiren Lavrov, "Rusya, bu konuda BM ile senkronize bir şekilde ilerleme şansını önemsiyor" diye konuştu.

Mistura da Suriye'de siyasi çözüme doğru ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Riyad'da bir araya gelen muhalif grupların ortak bir muhalefet çatısı altında toplanabilmesini umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mistura'nın ziyareti kapsamında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla da görüşmesi bekleniyor.

Suriye'de siyasi çözüme yönelik Cenevre görüşmeleri, gelecek hafta başlayacak.

Suriye muhalefeti, Esad'ın görevi bırakmasında ısrarlıSuriye muhalefeti, Esad'ın görevi bırakmasında ısrarlı