Suriye muhalefeti, Esad'ın görevi bırakmasında ısrarlı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen toplantıya katılan Suriyeli muhaliflerin büyük bölümünün, geçiş sürecinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yönetimi bırakması konusunda hemfikir olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen toplantıya katılan Suriyeli muhalifler, geçiş döneminin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve ekibi yönetimden ayrılmadan tamamlanmayacağını belirtti. 

Riyad'da düzenlenen Suriyeli muhalifler toplantısının sonuç bildirisinde, geçiş döneminin Esad ve ekibi yönetimden ayrılmadan tamamlanmayacağı, şartsız ve doğrudan görüşmelerle tüm konuların masaya yatırılması anlamına geldiği ve kimsenin ön şart koyma hakkının bulunmadığı belirtildi.

Bildiride "Konferansın amacı Cenevre-1, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve uluslararası kararlara göre ortak bir siyasi çözüm için muhalif ve devrimci güçlerin saflarının birleştirilmesidir" denildi.

"Moskova grubu, Esad'ın gitmesine çekinceli yaklaştı"

Suriye muhalefetinin Kahire grubu Başkanı Firas el-Halidi ise iki gün süren toplantının sonuç bildirisini özetleyen bir konuşma yaptı. Halidi, toplantıya katılanların Esad'ın yönetimi bırakması üzerinde durduğunu, Moskova grubunun ise buna çekinceli yaklaştığını kaydetti.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Besme Kadmani, Cenevre'ye 50 kişiden oluşan bir heyet gönderilmesine karar verildiğini ve heyetin başkanı, liderleri ve karar mekanizmalarının belirlenmesi işleminin ilerleyen saatlerde gerçekleşeceğini söyledi.

Suriye konusunda görüş birliğiSuriye konusunda görüş birliği