Rusya ve İngiltere arasında "zehirleme" krizi

Rus Dışişleri, eski Rus ajanı Skripal'in zehirlenmesiyle ilgili olay sonrasında, İngiltere'nin Rusya Büyükelçisi'ni çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, eski Rus ajanı Sergey Skripal'in İngiltere'de kızıyla birlikte zehirlenmesinden Rusya'nın sorumlu olduğu yönündeki ifadelerinin ardından, İngiltere'nin Rusya Büyükelçisi Laurie Bristow'un Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Sputnik'in haberine göre, İngiltere'nin Rusya Büyükelçisi Bristow'un Rus Dışişleri'ne çağrıldığını Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova duyurdu.

İngiltere Başbakanı May, eski Rus casusu Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın askeri düzeydeki sinir gazıyla zehirlenmesinden ya da askeri düzeydeki sinir gazının zehirleyenlerin eline geçmesinden, Rusya'nın sorumlu olmasının 'kuvvetle muhtemel olduğunu' iddia etmişti.

May, olayla ilgili açıklama yapılması için Rusya'ya bugüne kadar mühlet vermiş, inandırıcı bir yanıt alamazlarsa bunu İngiltere topraklarında güç kullanımı olarak değerlendireceklerini söylemişti.

Zehirli sinir gazıyla saldırıya uğradığı belirtilen Sergey Skripal ile kızı Yuliya yoğun bakımda tutuluyor. Eski casus Skripal 2006'de İngiliz gizli servisi MI6 ile işbirliği yapmaktan suçlu bulunmuş ve 13 yıl hapse mahkum edilmişti.

2010'da dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, ABD ile yapılan casus takası kapsamında Skripal'i affetmiş, eski casus da İngiltere'de yaşamaya başlamıştı.

Eski Rus ajanını zehirleyen maddenin içeriği belli olduEski Rus ajanını zehirleyen maddenin içeriği belli oldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir