Rusya'da kumarhaneler, belirlenen alanların dışına kurulamayacak

Halktan büyük tepki gören kumarhaneler sadece özel alanlarda açılabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya'da, Kaliningrad, Pasifik sahillerindeki Primorsky bölgesi, Sibirya'daki Altay bölgesi ve Krasnadar ile Rostova kenti yakınlarında belirlenen özel alanlar dışındaki kumarhaneler Temmuz ayından itibaren faaliyet gösteremeyecek.

Vladimir Putin'in devlet başkanlığı zamanında, 2006 yılında kabul edilen yasa, 1 Temmuz çarşamba günü yürürlüğe girecek ve Rus polisi yasanın uygulandığından emin olmak için denetimlerini sıkılaştıracak.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya'nın her yerinde boy gösteren kumarhaneler ve şans oyunu makinaları Rus halkının büyük tepkisine neden oluyordu.

Ruslar, çok kişinin evleri dahil her şeyini kaybettiği kumarhanelerin, bir çok ailenin de dağılmasına neden olduğunu belirterek, kumarhanelerin bir an önce yasaklanması için çok sayıda gösteri düzenlemişti.

Kumarhane sahipleri ise yasağın, kumarı yeraltına iteceği ve ülkede işsizler kervanına 400 bin yeni insanın ekleneceği fikrini savunuyorlar.

Moskova'nın merkezindeki ünlü Arbat caddesindeki ünlü bir kaç kumarhane son kapanma gününü beklemeden kepenkleri indirirken, diğer kumarhaneler son dakikaya kadar beklemeyi tercih ediyorlar.

Sürenin uzatılmasını isteyen kumarhane sahipleri başarılı olamayınca, yeni bölgelerde kumarhane inşası için devletin kendilerine kredi açması talebinde bulunmuşlardı.