Rusya'dan Ukrayna için uluslararası konferans çağrısı

Rusya Devlet Duması Başkanı Narışkin, Ukrayna'da yaşanan krize çözüm üretilmesi için uluslararası bir konferans düzenlenmesini önerdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin, Ukrayna'da yaşanan krize çözüm üretilmesi için uluslararası bir konferans düzenlenmesini önerdi. 

Ukrayna'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Narışkin, 28 Haziran'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek AGİT Parlamenterler Asamblesi 23. yaz oturumuna katılacağını, bu toplantıda Ukrayna için uluslararası bir konferans düzenlenmesini önereceğini bildirdi.  

Ukrayna'daki sorunların sadece  uluslararası kamuoyunun girişimleriyle çözümlenebileceğini vurgulayan Narışkin, "Uluslararası kamuoyu, sorunların çözümü için sadece geleneksel yöntemler üzerinde düşünmemeli, küresel güvenliğin modern mimarisini oluşturmak için yeni alanlar ve araçlar geliştirmelidir" dedi. 

 Olayların kötü sonuçlar doğurduğunu, yapıcı muhalefetin yanında aşırı akımların da ortaya çıktığını ifade eden Narışkin şöyle konuştu: 

"Kiev'de darbe sonucunda, kendi halkına karşı savaş başlatan maceracı bir grup iktidara geldi. Odessa'da ve diğer yerlerde yaşanan cinayetler soruşturulmuyor ve kimse faillerin cezalandırılması için acele etmiyor. Gerçek muhalefet her şekilde sindirilmeye çalışılıyor. Rus gazeteciler öldürülüyor, diplomatlarımız provokasyonlara maruz kalıyor."