Rusya'ya bedelini ödeteceğiz

ABD Başkanı Obama, "Şimdiye kadarki eylemleri nedeniyle Rusya'ya bir bedel ödetmekte birleştik" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY- ABD Başkanı Barack Obama, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Lahey'de, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü.

Obama, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, "Avrupa ve Amerika olarak Ukrayna hükümetini ve halkını desteklemek konusunda birleştik. Şimdiye kadarki eylemleri nedeniyle Rusya'ya bir bedel ödetmekte birleştik"  dedi.

Rutte ise Rusya'nın Kırım'ı ilhakının uluslararası hukukun bariz ihlali olduğunu ve bunu şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kerry: Rusya gerginliği kimyasalların imhasını etkilememeli

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde basına yaptığı açıklamada, Rusya'yla yaşanan gerginliğin Suriye'deki kimyasal silahların imhasını etkilememesini umduğunu belirterek, "Bu çabada Rusya'nın ortak olmasını sağlayan nedenlerin hala mevcut olduğunu umuyorum" dedi.

Suriye rejiminin, zehirli maddelerin üretildiği ve depolandığı tesislerin imhasını 15 Mart'a kadar tamamlama hedefini tutturamadığını hatırlatan Kerry, Suriye'nin daha hızlı ilerleyebileceği konusunda şüphesi olmadığını vurguladı.

Kerry, şu anda dek Suriye'nin deklare ettiği kimyasal silah stokunun yaklaşık yarısının dışarı taşındığını ya da ülke içinde imha edildiğini kaydetti.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir