Rusya'dan ABD'ye: Suriye'ye karşı askeri harekattan kaçının

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia, ABD ve müttefiklerini, kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye'ye karşı askeri harekattan kaçınmaya çağırdı. Rusya'nın ayrıca BMGK'yı Suriye için toplantıya çağırdığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD ve müttefiklerini, kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye'ye karşı askeri harekattan kaçınmaya çağırdı.

Önceliğin 'savaş tehlikesini önlemek' olduğunu vurgulayan Nebenzia, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ancak ne yazık ki, Washington'dan gelen mesajları göz önüne aldığımızda, hiçbir olasılığı gözardı edemeyiz. Çok kabadayılar" diye konuştu.

Nebenzia, "Onlar orada, Suriye'de olduğumuzu biliyorlar, herhangi bir tehlikeli gelişmeyi önlemek için uygun kanallar olmasını diliyorum. Gerilimin artıp çatışma çıkması tehlikesi, Suriye'ye saldırıdan daha da yüksek, çünkü ordumuz orada. Bu yüzden durum çok tehlikeli. Bizim önceliğimiz ABD-Rusya arasında herhangi bir çatışmayı önlemek ama bu çatışma çıkması da olasılık dışı değil" dedi.

BMGK'yı toplantıya çağırdı

Nebenzia, Güvenlik Konseyi'ni yarın için olağanüstü toplantıya çağırdı. BM'de yaptığı açıklamada, Suriye'ye karşı girişilecek askeri bir harekatın Moskova ve Washington arasında tehlikeli bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulunan Nebenzia, Suriye konusunun Güvenlik Konseyi'nde yeniden görüşülmesini istedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir