Rusya'dan İsrail'in Suriye saldırısına tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırıların şekli nedeniyle derin endişe duyuyoruz. İsrail, 1701 sayılı karar dahil, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarını ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü kabaca ihlal etmiştir." denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini belirterek, “İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırıların şekli nedeniyle derin endişe duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in dün Şam yakınlarına yaptığı hava saldırısı eleştirildi.

İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 6 adet F-16 savaş uçağının, Lübnan hava sahası üzerinden Şam civarına saldırılar gerçekleştirdiği bilgisine yer verilen açıklamada, “İsrail uçaklarının, Şam ve Beyrut’ta bulunan havalimanlarına giden sivil uçakları bir kez daha kalkan olarak kullanarak saldırı gerçekleştirdiğini vurgulamak gerekir.” denildi.

Rusya’nın, İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılara yönelik endişelerin paylaşıldığı açıklamada, “İsrail, 1701 sayılı karar dahil, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarını ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü kabaca ihlal etmiştir. İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırıların şekli nedeniyle derin endişe duyuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, saldırının Şam ve Beyrut'a giden 2 yolcu uçağının inişe geçtiği sırada yapıldığını açıkladı. 

Konaşenkov, önceki açıklamasında, İsrail'i, Suriye'ye yönelik hava saldırıları nedeniyle "provokasyonla" suçlamıştı.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'dan dün yapılan açıklamada, İsrail hava kuvvetlerinin Şam'ın batı kırsalına yönelik saldırı gerçekleştirdiği bildirilmişti.

Saldırıya Suriye hava savunma sistemleri karşılık vermiş, 16 hedefin 14'ünün havada imha edildiği açıklanmıştı. Saldırıda 3 Suriye askerinin yaralandığı ve maddi hasarın oluştuğu bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir