Sabancı Vakfı, Avrupa Vakıflar üyeliğine kabul edildi

Vakıf, 42 vakfın başvurduğu üyeliğe en yüksek oy alan 2 vakıftan biri olarak kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Vakfı, Avrupa Vakıflar Merkezi'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 37 yıl önce kurulan Sabancı Vakfı, aralarında Ford Vakfı, Rockefeller Brothers Vakfı, Robert Bosh Vakfı gibi dünyaca bilinen vakıflar bulunan, 40 ülkeden 236 üyesiyle, üçüncü sektörün buluşma noktası olan Avrupa Vakıflar Merkezi'nin (EFC- European Foundation Center) yönetim kurulu üyesi oldu.

Toplam 30 üyeden oluşan EFC'nin yönetim kuruluna seçilen 13 yeni üye arasına Türkiye'den girmeyi başaran ve 3 yıl süreyle bu görevi yürütecek olan Sabancı Vakfı, aday olan 42 vakıf arasında en yüksek oy alan 2 vakıftan biri oldu.

Sabancı Vakfı'nı, Avrupa Vakıflar Merkezi'nde, Vakfın Programlar Yöneticisi Filiz Bikmen Bugay temsil edecek.

Açıklamada, konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, her yıl kamu yararına toplamda 8 milyar Euro harcayan Avrupa Vakıflar Merkezi üyelerinin, AB ülkeleri düzeyinde vakıflara ilişkin yasaların daha elverişli olması amacıyla lobi faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti.

AB'ye üyelikte etkili olacak

Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının, sosyal kalkınma ve AB'ye giriş sürecinde çok önemli bir rol üstlendiklerini ifade eden Sabancı, EFC yönetim kurulu üyeliğinin, AB yolunda ilerleyen ülkemiz için önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Toplumsal gelişmede daha etkin, stratejik ve katılımcı bir model olarak geliştirdiğimiz vakıfçılık anlayışı ile önemli bir misyon üstlendik. Avrupa Vakıflar Merkezi Yönetim Kurulu'ndaki temsiliyetimiz, AB yolunda ilerleyen Türkiye'de vakıflar arası global düzeyde ilişkilerin geliştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında son derece önemlidir. Sabancı Vakfı olarak, vakıf sektörü adına, toplumsal gelişme adına öncü bir rol üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. "

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu da dünya standartlarında bir vakıf olmak üzere yola çıkan Sabancı Vakfı'nın bu amaca ulaşmak üzere emin adımlarla yol aldığını, EFC yönetim kurulu üyeliğinin küresel vakıflarla işbirliklerini geliştirme açısından da çok önemli olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir