S&P 16 İspanyol bankasının notunu düşürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) İspanya'nın uzun vadeli kredi notunu iki kademe birden indirerek "A"dan "BBB "ya çekmesinin ardından bugün de 16 İspanyol bankası için not indirdiğini duyurdu.

Beklenenin altında gelen düşük büyüme rakamlarının ülkenin yeniden resmi olarak resesyona girdiğini göstermesinin hemen ardından S&P, İspanyol bankalarının notunu bu sabah itibariyle düşürdü.

İspanya'nın önde gelen bankalarında Santander'in notu A-'den A-2'ye, iştiraki Banco Espanol de Credito'nin de notu A 'dan A-1'e düşürüldü. Avrupa'nın önde gelen bankacılık gruplarından ve İspanya'nın en büyük ikinci bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A (BBVA) A/A-1'den BBB /A-2'a indirdi. S&P'nin notunu kırdığı İspanyol bankaların içerisinde şu bankalar yer alıyor:
"Banco de Sabadell, Ibercaja Banco, Kutxabank, Banca Civica, Bankinter, Confederacion Espanola de Cajas de Ahorros, Barclays Bank, Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona, Bankia,Banco Financiero y de Ahorros S.A."

İspanyol İstatistik Kurumu'nun (ITE) bugün açıkladğı büyüme rakamlarına göre İspanyol ekonomisi yılın ilk çeyreği itibariyle yüzde -0,3 daralarak yeniden resesyona girdi. 2011'in son çeyreğinde İspanyol ekonomisi yine yüzde -0,3 oranında daralmış, geçen yıl ortalamasında sadece 0,3 oranında bir büyüme kaydedebilmişti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir