S&P'den Rusya'ya kötü haber

S&P Rusya'nın kredi notunu BBB-'ye indirdi, görünüm "negatif"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P) Rusya'nın kredi
notunu bir kademe indirerek yatırım yapılabilir en alt düzey olan BBB-'ye düşürdü, görünümü ise
"negatif" olarak belirledi.

Putin: Yaptırımlar ekonomimize zarar veriyor ama ciddi değil

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın ilhak edilmesi üzerine ülkesine uygulanan yaptırımların Rusya ekonomisine zarar verdiğini ancak hasarın ciddi olmadığını söyledi.

Putin dün yaptığı açıklamada, "Genel olarak yaptırımlar zarar veriyor çünkü kredi derecelendirmeleri gözen geçiriliyor,  ve krediler daha pahalılaşabiliyor... Ama bunlar kritik bir nitelikte değil" dedi.

Putin, devletlerarası politikada yaptırımların bir silah olarak kullanılmasını da eleştirdi ve bu yöntemin hem ilgili taraflara zarar verdiğini hem de uygulayanlar hakkında kötü izlenim yarattığını belirtti.

"Yaptırımlar genelde herkese zarar veriyor, küresel ekonomiyi tahrip ediyor ve bu tür araçlara başvuranlar için onursuz bir tavır oluyor."

Bu arada Putin'in sözcüsü, Ukrayna hükümetinin ayrılıkçılara karşı operasyon düz düzenlemesinin ardından, 25 Mayıs'ta bu ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin meşruiyeti hakkında ciddi soru işaretleri doğduğunu söyledi.

Sözcü Dmitry Peskov, "Kiev'dekilerin suç niteliğindeki bu eylemlerinin... Mayıs ayında yapılacak seçimlerin meşruiyetinin  çok ciddi biçime sorgulanmasına yol açtığı kuşkusuzudur "dedi.           

Bu konularda ilginizi çekebilir