Samsung'dan 6.13 milyar dolar kâr

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronic, 2015 yılının ikinci çeyreğinde 6.13 milyar dolar kâr ile beklentilerin altında kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elektronik devi Samsung, 2015 yılı ikinci çeyrek operasyonel kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oraranında düşerek 6.9 triyon won (6.13 milyar dolar) olarak duyurdu. Bu rakam en iyi çeyrek kârı olsa da yedinci kez art arda kâr düşüşü anlamına geliyor. 

Thomson Reuters anketine katılan 39 analist, Samsung'un ikinci çeyrekte 7.2 trilyon won kâr  etmesini bekliyordu. 

Samsung'un 2015 yılı geliri ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 8.3 düşerek 48 trilyon won olarak gerçekleşti. Analistler 53.4 triyon wonluk gelir öngörüyordu. Böylece Samsung'un geliri beşinci kez art arda beklentilerin çok altında kaldı. 

Analistler, Samsung'un amiral gemisi S6 edge modelini talebi kârşılayacak sayıda üretememesinin mobil gelirini düşürdüğünde hem fikir.

Samsung'un Temmuz ayında ayrıntılı gelir raporunu açıklaması bekleniyor. 

Öte yandan Samsung'un ikinci çeyrek gelirinin beklentilerinin altında kalmasını değerlendiren HMC Investment Analisti Greg Roh, " Ne kadar rekabetçi olursanız olun talepler düşükse elinizden bir şey gelmez. Üçüncü çeyrek rakamları da bu çeyrek gibi hayal kırıklığı yaratacak" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir