Samsung'un kârı düştü

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung'un kârı düşük fiyatlardan ötürü 2. çeyreğinde de düşerek, bir önceki yılki 8.8 trilyon wondan 8.4 trilyon wona geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics Co., yavaşlayan taleplerin Galaxy telefon, tablet ve parçalarının fiyatını aşağı çekmesiyle 2. çeyrekte de kârının düştüğünü açıkladı. 

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan şirketin kârı Mart'ta sonlanan çeyrekte, bir yıl önceki 8.8 trilyon wondan 8.4 trilyon wona geriledi. Bloomberg anketine katılan 29 analistin medyan tahnmini, Samsung'un 8.3 trilyon won kâr açıklayacağı yönündeydi.

Lüks ürün satışları, pazarın doyum noktasına ulaşması ve Apple Inc.'in yeni iPhone'larının çıkışıyla yavaşlayarak,  düşük fiyatlı ürünlerine odaklandığı dönemde Samsung'un kazançlarını azaltıyor. Çinli üreticilerin rekabetin artmasıyla talebi canlandırmak için 
Galaxy S5 modeki ve yeni tablet bilgisayarlar çıkıyor.

İlk çeyreğin genellikle teknoloji şirketleri için zayıf bir satış dönemi olduğunu söyleyen Shinhan Investment Corp.'un Seul'daki analistlerinden Soh Hyun Cheol, "Lük akıllı telefon satışları piyasanın beklentisi, yüksek kaliteli alanındaki büyümenin yavaşlamasının bir gizem olmamasından ötürü piyasanın beklentisini tutturamadı" dedi. 

Samsung'un hisseleri yüzde 0.9 değer kaybederek 1,385,000 wona gerileyerek bu yılki kazançlarını yüzde 1'e indirdi. Şİrketin hisseleri geçtiğimiz yıl yüzde 9.9 düşerek 2008'den bu yana ilk kez değer kaybetmişti.