Seçim sonuçları piyasaları coşturdu

İngiltere'de Muhafazakarlar zafere koşarken, piyasalar hızla yükseliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'de bu sabah açıklanmaya başlanan erken seçim sonuçlarının David Cameron'ın Muhafazakar Parti'sinin resmi bir koalisyona ihtiyaç duymadan yeniden iktidara geleceği sinyallerini vermesiyle beraber sterlin bugün hızlı bir yükseliş kaydetti.

Erken seçim sonuçları, dün yapılan sandık anketlerinde ortaya çıkan şok edici sonucu doğrulayarak finansal yatırımcıların dün yapılan seçimlerden önce korktuğu parçalanmış parlamento ihtimalini tamamen ortadan kaldırdı.

Cameron'ın Muhafazakar Parti'sinin İşçi Partisi'nden daha çok piyasa dostu olarak algılanmasıyla beraber FTSE 100 endeksi son dönemlerde gördüğü yüksek seviyeleri yeniden test etti. Sterlin de dolar ve euro karşısında 2009 yılından bu yana en büyük günlük artışına doğru ilerledi.
              
Oy kullanan seçmenler arasında yapılan ankete göre Muhafazakarlar beklenmedik bir performans göstererek parlamentonun alt kanadındaki 650 sandalyenin 316'sını kazanırken, İşçi Partisi'nin sandalye sayısı 239'da kaldı.
              
Muhafazakar Parti'nin iktidarda kalması ülkenin AB'ye üye kalıp kalmayacağına dair referandumun da gündeme geleceğini gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir