Semalka-Pişhabur sınır kapısı açıldı

Irak ve Suriye arasında bulunan Semalka-Pişhabur sınır kapısı sığınmacıların geçişi için açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERBİL - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) ile Suriye'nin kuzeyi arasında bulunan Semalka-Pişhabur sınır kapısının öğle saatlerinden sonra açıldığı bildirildi.   

Semalka Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbuhari, sınır kapısının açıldığını belirterek, "Suriye'den IKBY Bölgesi'nde geçmek isteyen vatandaşlar için Semalka sınır kapısı açılmıştır. Şunu belirtmek isterim ki, daha önce de kapı bizim tarafımızdan değil, PYD tarafından kapatılmıştı. Biz sınır kapısını hiçbir zaman kapatmadık. Şu anda Suriye tarafından iki Kürt encümenliği ENKS ve EGRK'den oluşan bir heyet sınır kapısını kontrol ediyor" dedi. 

Berbuhari, sınırın Suriye tarafında Afrin, Amude, Kamışlı, Halep ve Kobani gibi değişik şehirlerden gelen yaklaşık 4 bin sığınmacının IKBY bölgesinde geçmek için beklediğini belirtti.  

Semalka Sınır Kapısı'nda bekleyen heyetin içinde yer alan Azadi Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkerim Milani ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının saat 15.20 itibariyle açıldığını ifade etti.   

Çatışmaların yoğunlaştığı Suriye'nin Halep şehrinde, Irak Şam İslam Devlet (IŞİD) ve PYD güçleri arasındaki savaşın giderek şiddetlendiği belirtiliyor. Sınıra gelen sığınmacıların çoğunluğunu da Halep'e bağlı Tilhase, Tilerme ve Bab gibi köylerden göç edenlerin oluşturduğu bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir