Seyfülislam Kaddafi yakalandı

UGK, Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığını duyurdu.UCM de Kaddafi'nin yakalandığını teyit etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı bildirildi. Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcıları, Libya Adalet Bakanlığı yetkililerinin Seyfülislam'ın tutuklandığını teyit etti.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi yetkililerinin verdiği bilgiye göre Sefülislam Kadafi, ülkenin güneyindeki Sebha bölgesinde yakalandı.

Seyfülislam Kaddafi'nin sağ olduğu ve helikopterle Zitan kentine götürüldüğü belirtiliyor.

Kaddafi'nin daha sonra da başkent Trablus'a getirileceği iddia edildi.

Libyalılar kutlama yapıyor

Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı haberi Trablus halkını bir anda sevince boğdu.

Başkent Trablus'un cadde ve sokaklarına dökülen Libyalılar sevinç gösterileri yaparken, kentteki Şuheda meydanında toplanan kalabalık bir grup da şarkılar ve sloganlar eşliğinde Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanmasını kutladı.

Kutlamalar sırasında çok sayıda insan Trablus sokaklarında arabalarıyla turlar atarken, silahlı grupların da yine kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları gözlendi.

UCM Kaddafi'nin yakalandığını teyit etti

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcıları, Libya Adalet Bakanlığı yetkililerinin Seyfülislam'ın tutuklandığını teyit ettiklerini bildirdi.

UCM savcılık ofisi sözcüsü Florence Olara, "Libya Adalet Bakanlığı ile Seyfülislam Kaddafi'nin hukuka uygun tutuklanması konusunda koordine halindeyiz" dedi.

UCM, Ağustos ayında yanlış gizli bilgilere dayanarak Seyfülislam'ın yakalandığını duyurmuştu.

Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, 20 Ekim'de muhaliflerce yakalandıktan sonra öldürülen Muammer Kaddafi'nin yanı sıra Seyfülislam Kaddafi ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle Temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir