Shingdong Enercom, Özbekistan'da kuvars üretecek

Özbekistan Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Devlet Komitesi, Shingdong Enercom ile ortak şirket kurulması için anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAŞKENT - Güney Kore'nin Shingdong Enercom Inc şirketi, Özbekistan'da kuvars üretmeyi planlıyor.

Özbekistan Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Devlet Komitesi'nden (Davgeokom) yapılan açıklamada, Güney Kore'nin Shingdong Enercom Inc şirketi ile ülkenin Cizzah vilayetinde kuvars ve kuvarsit maddeler üretimi ile ilgili ortak şirketin kurulması konusunda anlaşma imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, Davgeokom ile Güney Kore'nin Shingdong Enercom Inc arasında kurulan "Uz-Shingdong Silicon" ortak şirketinin tüzük sermayesinin 2,43 milyon doları oluşturduğu kaydedilerek, ortak şirketin eşit paylarla kurulduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu ortak şirketin kurulması ve ülkedeki kuvars üretiminin Özbekistan Bakanlar Kurulu tarafından da onaylandığı ifade edilerek, söz konusu ortak şirketin Cizzah vilayetindeki Zargar, Usmat ve Türkmen kuvars ocaklarında arama-keşif ve işleme işleri gerçekleştireceği kaydedildi. 1992 yılından bu yana Özbekistan'da faaliyet gösteren Güney Kore'nin Shingdong Enercom Inc şirketi, ülkedeki tekstil, plastik boru ve gıda sektörlerine bugüne kadar 30 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirket, bu yılın başında ayrıca ülkedeki soğutma sistemli demiryolu taşımacılığı yapan Dorreftrans şirketinin yüzde 47 hissesini 17,5 milyon dolara satın almıştı.