”Şiddet başka şiddeti doğurur”

Alman Papa 16. Benediktus, "Gazze şeridi yakınlarında yaşanan trajik olayları derin bir endişeyle izliyorum." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VATİKAN- Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus, Gazze'ye yardım götürülen gemilerin İsrail'in saldırısına maruz kalmasıyla yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu ve bölgede yaşananları derin bir endişeyle izlediğini söyledi.

Papa 16. Benediktus, bugün Vatikan'daki genel kabul merasiminde yaptığı konuşmanın akabinde, bölgede yaşanan olaylara İsrail'in adını anmaksızın değinmeyi yeğleyerek, "Şiddetin ihtilafları gidermek için bir çözüm olamayacağını büyük bir teessürle bir kez daha tekrarlıyorum. Şiddet, başka dramları tetikler ve de başka şiddetleri doğurur" uyarısında bulundu.

"Gazze şeridi yakınlarında yaşanan trajik olayları derin bir endişeyle izliyorum. Bölgede barışa gönül veren herkesi kaygılandıran bu elim hadiselerin kurbanları için en derin taziye dileklerimi sunmak istiyorum" dedi.

Papa, "Yerel ve de uluslararası siyasi sorumluluk sahibi herkese, diyalog aracılığıyla adil çözümler üretme çabalarını yoğunlaştırma çağrısında bulunuyorum. Bölge halklarının, uzlaşı ve sükunet içinde daha iyi hayat koşullarında yaşamaları sağlanmalıdır" diye konuştu.

Papa 16. Benediktus, Katolik dinleyicilerini dua etmeye çağırarak, "Hepinizi, kurbanlar, aileleri ve acı çeken herkes için benimle birlikte duaya çağırıyorum. Rab, uzlaşı ve barış için usanmaksızın çalışan insanların çabalarının destekçisi olsun" ifadelerini de kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir