Silah devi, ülkesinden tazminat talep etti

Alman silah şirketi Rheinmetall, Almanya Federal Hükümeti’nden Rusya ile büyük çaplı kontratının bozulması sebebiyle tazminat talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde, şirketin kaybının 120 milyon Euro değerinde olduğu ve bu talebin amacının Alman şirketinin hissedarlarının zararlarını en aza indirmek olduğu belirtildi.
Gazetenin haberine göre; Alman Hükümeti, Rusya'ya ihracat yasağının hangi kategorileri kapsadığını hangilerini kapsamadığını öğrenmek isteyenlerin kullanabileceği bir telefon hattı kurdu. Fakat Rheinmetall şirketinin Başkanı'nın bu numarayı aramadı, çünkü durum çoktan kontrolden çıkmıştı.
Almanya Ticaret ve İhracat Kontrol Servisi'ne bu tür başka bir de talep gelmedi. Başka hiçbir şirket Rusya ile bu kadar çok siyasi dinamik barındırmıyordu.
Rheinmetall üretime başlamıştı, 70 kamyona ürünlerini yüklemişti ve kamyonlar Rusya'ya yola çıkmaya hazırdı. Fakat kamyonların Rusya'ya gönderilmesine izin çıkmadı.
Rheinmetall şirketi Rusya'da Rus ordusu için askeri hazırlık merkezi inşa etmeyi planlıyordu. 2011 yılında imzalanan kontratın değerinin 135 milyon Euro olduğu bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir