Singapurlu şirketlerin yaptırımları ihlal ettiği iddia edildi

BM'nin taslak raporunda, OCN ve T Specialist şirketlerinin, Temmuz 2017'ye kadar Kuzey Kore'ye alkollü içkiler dahil çeşitli lüks mallar gönderdiği iddia ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Singapur şirketlerinin, Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını ihlal ederek Kuzey Kore'ye lüks mallar tedarik ettiği öne sürüldü. 

BBC'nin haberine göre, BM raporunun sızdırılan taslağında, merkezi Singapur'da bulunan OCN ve T Specialist şirketlerinin, 2017 yılı Temmuz ayına kadar Kuzey Kore'ye alkollü içkiler dahil çeşitli lüks mallar gönderdiği iddiasında bulunuldu. 

Raporda, yöneticileri aynı olan kardeş şirketlerin 2011-2014 yılları arasında 2 milyon doların üzerindeki alışveriş ücretinin, OCN ve T Specialist'in Kuzey Kore bankası Daedong Credit Bank'ta açtığı hesaptan T Specialist'in Singapur'daki banka hesaplarına aktarıldığı ileri sürülüyor. 

Rapora göre, T Specialist yetkililerinin, BM'ye verdiği ifadede fonların, Kuzey Kore'den değil Hong Kong'da kayıtlı bir şirketten geldiğini ve 2012 yılından önce yapılan satışlarla bağlantılı olduğunu savundu. 

İki şirket, ABD'nin 2017'de yaptırım listesine koyduğu Ryugyong Commercial Bank ile de "uzun süreli, yakın ilişkilere" sahip olmakla suçlanıyor. 

Şirketler, yanlış bir şey yapmadıklarını açıklarken, BM Güvenlik Konseyine sunulan nihai raporun bu hafta sonuna doğru yayımlanması bekleniyor. 

Singapur hükümeti de konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. 

BM yaptırımları, 2006 yılından bu yana Kuzey Kore'ye lüks eşyaların satılmasını yasaklıyor. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir