Sisi yüzde 90'la kazandı

Mısır'da Sisi oyların %90'ından fazlasını alarak cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE  - Mısır'da seçimle iktidara gelen ilk lideri deviren general Abdülfettah el Sisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 90'ından fazlasını aldı.

Yargı kaynaklarına göre, Sisi oyların yüzde 93.3'ünü alırken, tek rakibi olan Hamdin Sabahi'nin aldığı oyların oranı yüzde 3 oldu. Oyların yüzde 3.7'si ise geçersiz sayıldı.
            
Seçimlere katılım oranının beklenenin altında kalması ise, destekçilerinin kahraman olarak idol haline getirdiği bir ismin kredibilitesi konusunda soru işaretlerine neden oldu.
              
Kaynaklara göre, 54 milyon seçmenin bulunduğu ülkede seçime katılım oranı yüzde 44.4 oldu. Mısır'da 2012'de yapılan ve Muhammed Mursi'nin zaferiyle sonuçlanan seçimde katılım oranı
yüzde 52 seviyesindeydi.
              
Sisi'nin destekçileri kutlamalara dün gece geç saatlerde başlarken, yaklaşık 1,000 kişi Tahrir Meydanı'nda toplandı.
              
Mısır poundu hafif düştü

Mısır'da katılım oranının düşük kalmasının ardından dün yüzde 2.3 düşen borsada bu sabah saatlerinde yüzde 0.9'luk daha düşüş gerçekleşti. Karaborsada Mısır poundu hafif düştü.
              
Mısır Sanayi Federasyonu Başkanı Muhammed El Sewedy, "İş dünyası sonuçlardan çok memnun. Arkadaşlarım ve ben çok umutluyuz" dedi.
              
Devlet yayın organlarından El Ekber gazetesi "Bütün Mısırlılar için umut günü" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir