Sisi'den 'İhvan' açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır halkının, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinin milletvekili seçilmesine müsaade etmeyeceğini iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi devlete ait El-Ahram, El-Ahbar ve El-Cumhuriyye gazetelerine konuştu. 

Mısır'da genel seçimlerin 2015'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesini beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Sisi, "Mısır halkı, genel seçimlerde İhvan'ın meclise geri gelmesine izin vermeyecek" dedi.

Sisi, anayasa değişikliği yönündeki taleplerin olduğuna ilişkin soruyu, "Bizim oluşturduğumuz ve kararlaştırdığımız anayasayı değiştirmeyi talep etmemiz mantıklı olur mu sizce " şeklince cevaplandırdı.

"Suudi Arabistan'ın çabası takdire şayan"

Mısır ile ilişkilerini düzeltmek için Katar'ın attığı adımların yeterli olup olmadığı konusuna da değinen Sisi, "Suudi Arabistan'ın çabaları bizim için takdire şayandır çünkü bizzat Kral Abdullah tarafından takip ediliyor.
Ancak Katar'a gelince bekleyelim ve görelim" diye konuştu.

Doha ve Kahire yönetiminin, Temmuz 2013'te Mısır'da yaşanan askeri darbenin ardından gerilen ilişkileri, Suudi Arabistan'ın girişimiyle son dönemde yapılan ziyaret ve açıklamalarla normale dönmeye başladı.

Katar temsilcisiyle görüşme

20 Aralık'ta, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin özel temsilcisi Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in temsilcisi Halid Abdulaziz et-Tuvicri, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle bir araya gelmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir