Sokaklar boşaldı, halk eve çekildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOSTON - ABD'de Boston Maratonu sırasında, 3 kişinin ölümü, 130 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamalardan sonra olayın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemleri gece boyunca artırıldı.
Patlamaların olduğu bitiş çizgisi yakınındaki bölgede, itfaiye ve ambulans araçları hazır bekletildi, polisle asker nöbet tuttu.
Kente panik havasının hakim, sokakların bomboş olduğu gözlendi. Basın mensupları dahil kimsenin bölgeye yaklaşmasına izin verilmiyor.
Maratona Atlanta'dan katılan atlet Brett Alison, "Atlanta'dan bu yarış için geldim. Bu yıl ikinci kez katıldım. Her şey çok güzeldi. Yarışmayı patlamadan sadece birkaç dakika önce tamamladım. Eğer biraz daha yavaş koşsaydım ben de patlamadan etkilenecektim" dedi.
Alison, saldırının, "kalabalık bir grubun yarışı tamamladığı sırada meydana gelmesi nedeniyle planlı olduğunu düşündüğünü" belirterek, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Bostonlulara destek olmak için gelecekte yine yarışacağını söyledi.
Atletin eşi de yarışı bitiş çizgisine yakın bir yerde seyrettiğini, çok şiddetli bir ses duyduğunu, herkesin koşuşmaya başladığını, eşi için çok endişelendiğini ifade ederek, olaylar sırasında cep telefonuyla çektiği görüntüleri gösterdi.
Boston Maratonu, üç kategoride yapılıyor. Profesyoneller ilk kategoride yarışıyor ve diğerlerinden çok önce yarışı tamamlıyor. Patlamaların, amatörler ve diğer gruptaki koşucuların yarışı bitirdiği sırada meydana geldiğine dikkat çekiliyor.