"Sorunun temeli adaletsiz ticaret ve çelikte kapasite fazlası"

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, ticaret konusunda yaşanan uluslararası gerilimin temelinde adil olmayan ticaret olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, G20 toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ticaret konusunda yaşanan uluslararası gerilimin temelinde adil olmayan ticaret ve çelikteki kapasite fazlasının yattığını söyledi.

Le Maire, "Bu G20 toplantısı gerçekten faydalı oldu, çünkü her ülkenin zorluklarını anlamamıza yardım etti ve doğru yönde bir patika oluşturmamıza yardım etti" diye konuştu. G20 üyelerinin çelikte kapasite fazlası sorunun bilincinde oldukların ifade eden Le Maire, "Zorluklarımızın temelindeki diğer faktör ise adil olmayan ticaret şartları" dedi.

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier ise Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile Washington'daki temasları konusunda bilgi verdi. Altmaier, "Ross, Lighthizer, senatörler, şirketler ile iyi görüşmeler gerçekleştirdik. Eğer istersek bir anlaşma mümkün" dedi.

G20'den korumacılığa karşı ortak bildiriG20'den korumacılığa karşı ortak bildiri

 

Bu konularda ilginizi çekebilir