Sosyal medya devi Twitter satılıyor

Sosyal medyanın önemli oyuncusu Twitter'in satılacağı iddia ediliyor. Satın almak isteyen ise Google

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnternetin en büyük şirketi olarak bilinen Google, dünyanın en popüler microblog sitesi Twitter'ı alacağı belirtiliyor. Google, daha önce de internette popüler olan, Youtube gibi, birçok internet sitesini kendi bünyesine katmıştı.

DW Türkçe'nin Almanya'nın önemli ekonomi gazetelerinden "Handelsblatt"a dayandırdığı haberine göre,  Google, Twitter'ı satın alacak. Satınalma iddiaları Twitter hissesinin yüzde 3,5 oranında değer kazanmasına yol açtı.

Gözlemciler Twitter'ın geçen yılın son çeyreğine ilişkin bilanço rakamlarını açıklayacağı 5 Şubat'ın dönüm noktası olacağına işaret ediyor. Popüler sosyal medya platformunun negatif rakamlar açıklaması halinde bunun hissedarların baskısını artıracağı belirtiliyor.

40 milyar dolara satılacak

Bu durumda Google'ın Twitter'da büyük hissedar olması ihtimal olarak görülüyor. Google'ın Twitter hisseleri için ödeyeceği rakamın 40 milyar dolara kadar tırmanabileceği belirtiliyor.

Google'ın Twitter'ı devralacağı yönündeki iddialar 2009 yılında da gündeme gelmişti. O dönemde telaffuz edilen rakam 10 – 20 milyar dolar arasında oynuyordu.

Google'ın bu hafta içinde uzay araçlarıyla tanınan SpaceX şirketine ortak olacağı açıklanmıştı. Google, uydu üzerinden internet hizmeti sağlayacak şirkete 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir