Suriye muhalefeti Cenevre görüşmelerine katılacak

Suriye muhalefetinin, talep ettiği teminatları almasının ardından Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılmaya karar verdiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daha öncesinde Cenevre görüşmelerine katılmasının çok zor olduğunu ve taleplerinin güvence altına alınması gerektiğini bildiren Suriye muhalefet görüşmelere katılmaya karar verdi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'ndan (HCN) yapılan açıklamada, "BM ekibiyle yapılan görüşmeler aracılığıyla karşı tarafın ciddiyetini test etmek için siyasi sürece katılmaya karar verdik" denildi.

Talep edilen garantilerin alınmasının ardından söz konusu karara varıldığına işaret edilen açıklamada, "Katılım kararı, tam yetkili geçici bir yönetim organı oluşturularak siyasi geçiş sürecinin tamamlanması gibi uluslararası yükümlülükler ile insani talepler doğrultusunda gerçekleşti" ifadesine yer verildi. 

145712.jpg

'Pazar günü başlayabilir'

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, dün rejim adına görüşmelere katılan Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi başkanlığındaki heyetle yaptığı görüşmelerin ardından, pazar günü muhaliflerle görüşmelerin başlayabileceğini bildirdi.