Suriye ordusu, İdlb’i üç taraftan kuşatıyor

Suriye ordusunun, Suriye’nin İdlib kentine saldırmak için kenti üç taraftan kuşattığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye ordusunun, İdlib kentinde bulunan ve çoğunluğunu el Nusra'nın oluşturduğu silahlı gruplara karşı saldırı düzenlemek için yaptığı hazırlıkların devam ettiği öğrenildi.

İdlib kentini kuşatan güçlerin büyük bir kısmı Suriye ordusunun en büyük kamplarından biri olan Gurin kampından getirildi. İdlib’de bulunan silahlı grupların da Suriye ordusunun muhtemel saldırısına karşı hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi. Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin, Suriye ordusunun saldırma ihtimaline karşı planlar hazırladıkları aktarıldı. 

Öte yandan, Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenledikleri bir basın toplantısında bölgede askeri bir operasyonun sivillere ciddi anlamda zarar vereceğini belirterek, “Diğer bölgelerden koridor açıldığı zaman bazı radikal gruplar İdlib'e gelmiştir. Bu gruplar ılımlı muhalefeti de sivilleri de rahatsız etmektedir. Teröristlerle sivilleri ayırmamız lazım. Diğer taraftan burada askeri çözüm bir felaket olur.” ifadelerini kullanmıştı. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, "İdlib'de yalnızca sivillerin değil, silahlı muhaliflerin de olduğunu belirterek, "Bu bölgeyi kontrol altına almaya çalışıyorlar. Bu konuda Rus ve Türk savunma bakanları da bugün bir görüşme gerçekleştirdi. İstihbarat birimlerimiz de temas halinde." demişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir