Suriye'den 'kimyasal silah saldırısı' iddialarıyla ilgili açıklama

Suriye hükümetince yapılan açıklamada, Doğu Guta'da kimyasal silah kullanıldığı iddiaları için, "Suriye ordusu terörizme karşı savaşında ne zaman ilerleme sağlasa, kimyasal silah kullanıldığı bahanesi bugün Duma'da olduğu gibi teröristlerin ömrünü uzatmak için ortaya atılıyor". denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye, Duma'da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Suriye hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Doğu Guta'da kimyasal silah kullanıldığı iddialarının "takılmış bir plak gibi tekrarlandığı ve inandırıcılıktan uzak" olduğu ifade edildi. 

Sputnik'te yer alan açıklamada, "Suriye ordusu terörizme karşı savaşında ne zaman ilerleme sağlasa, kimyasal silah kullanıldığı bahanesi bugün Duma'da olduğu gibi teröristlerin ömrünü uzatmak için ortaya atılıyor" ifadesi kullanıldı.

Lazkiye yakınlarında yer alan Rus uzlaştırma merkezinin yöneticisi Yuriy Yevtuşenko, Suriye ordusunun Duma'da kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialar için, "Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz" demişti.

Yevtuşenko ayrıca, silahlı grupların Duma'dan çıkmasının ardından buraya uzmanlar göndererek söz konusu iddiaların uydurma olduğunu kanıtlamaya hazır olduklarını da belirtmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı da, 'kimyasal silah' iddialarının olgulara dayanmadığını ve Batı tarafından Şam hükümetine karşı askeri tavır almanın bahanesi olarak kullanıldığını açıklamıştı.

Fransa'dan BMGK'ya acil toplanma çağrısıFransa'dan BMGK'ya acil toplanma çağrısı

Kimyasal saldırı yapıldığı iddia edilen bölgede anlaşma sağlandıKimyasal saldırı yapıldığı iddia edilen bölgede anlaşma sağlandı

Trump: Esad büyük bedel ödeyecekTrump: Esad büyük bedel ödeyecek

Dışişleri'nden Duma için kınama mesajıDışişleri'nden Duma için kınama mesajı

Bu konularda ilginizi çekebilir