Suudi Arabistan ve Rusya'dan nükleer anlaşma

Rusya ile Suudi Arabistan nükleer enerji alanında işbirliği dahil 6 farklı anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Abdülaziz’le St.Petersburg’da bir araya geldi. Uluslar arası Ekonomik Forum çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, nükleer enerji alanında işbirliği dahil 6 ayrı anlaşma imzalandı.
    
CHA'nın haberine göre, Rus nükleer enerji şirketi Rosatom yaptığı açıklamada, Rusya ve Suudi Arabistan’ın nükleer alanda işbirliğini öngören ilk anlaşmanın  imzalandığı, iki ülkenin gelecekte nükleer santral inşaatı konusunda   ortak çalışma yapabileceği belirtildi. Suudi Arabistan gelecekte  nükleer santral inşaatı planlıyor.
   
Rusya ve Suudi Arabistan ortak enerji projelerinin geliştirilmesi için de çalışma grubu oluşturulması kararı aldı. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Suudi Arabistan’ın Rusya’daki enerji projeleri ile ilgilendiğini, yeni işbirlikleri kurulmasına açık olduklarını ifade etti.
    
Rusya’nın dört kentinde Suudi Arabistan’ın metro ağı inşa etmeyi önerdiğini ifade eden Novak, demiryolu ve metro yapımı ile ilgili tekliflerin Rus şirketlerle görüşüleceğini söyledi.
    
Rusya’yı modern dünyanın en önemli ülkelerinden biri olarak  gördüklerini kaydeden Suudi Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz, Suudi Kral’ın davetini iletti. Davete olumlu cevap veren Putin, Suudi Kral Selman bin Abdülaziz el Suud’u Rusya’ya davet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir