Suudi Arabistan'dan İran'a tüm uçuşlar iptal

Suudi Arabistan'ın İran'a uçak seferlerini iki yönlü durdurduğu, İran'da görevli Suudi Arabistanlı diplomatların da ülkesine döndüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan'ın İran'a uçak seferlerini iki yönlü durdurduğu bildirildi.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Kurumunca sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, "İran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğinin ilan edilmesinin ardından Sivil Havacılık Genel Kurumu, İran'a yapılacak tüm seferlerin iki yönlü durdurulmasına karar verdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, daha önce rezervasyon yapmış yolcuların mağdur olmaması için yolcularla koordinasyon içinde gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Suudi Arabistanlı diplomatlar ülkesine döndü

Bu arada, Suudi Arabistan Sivil Havacılık Kurumu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, İran'da görevli diplomatik heyetin ülkeye döndüğü belirtildi.

El-İhbariyye kanalının sitesinde de gelenlerin İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından ülkeye dönen ilk grup olduğu bilgisi paylaşıldı.

Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından

Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. 

Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı.