Suudi Arabistan'dan Hollywood açılımı

Suudi Veliaht Prensi ABD turu kapsamında Hollywood'da eğlence ve medya dünyasının önemli isimleriyle görüşmeler yaparken, ülkenin eğlence alanında birçok anlaşmaya imza attığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan, petrole bağımlı ekonomiyi çeşitlendirme ve ülkeyi Batı ile yakınlaştıracak sosyal dönüşüm yolunda adımlar atmaya devam ediyor.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ABD turu kapsamında Hollywood'da eğlence ve medya dünyasının önemli isimleriyle görüşmeler yaparken, ülkenin eğlence sektöründe birçok anlaşmaya imza attığı bildirildi.

Bloomberg News'in haberine göre, Suudi Eğlence Genel Müdürlüğü'nün dün Beverly Hills'deki Four Seasons Hotel'de düzenlediği etkinliğe, 200'e yakın sinema ve televizyon yapımcısı katıldı. Etkinlikte duyurulan açıklamada, Suudi Arabistan'ın eğlence alanında bir dizi anlaşma imzaladığı belirtildi.

Buna göre ünlü gösteri grubu Cirque du Soleil yakında Riyad'da sahneye çıkacak, Feld Entertainment'ın ünlü "Buzda Disney" gösterisi Suudi Arabistanlılarla buluşacak.

National Geographic Encounter'ın ülkenin 10 ayrı bölgesinde etkinlikle düzenleyeceği ve Marvel Experience'ın bu yıl içinde Cidde ve Riyad'da mağaza açacağı bildirildi.

Özel sektörden büyük ilgi

Ayrıca Suudi Arabistan, ülkede yeni eğlence merkezleri de inşa edecek.

Suudi Arabistan Yatırım Müdürlüğü Başkanı İbrahim el Ömer, "Özel sektörden inanılmaz büyük bir talep geldi. Yetkililerimiz ziyaretler sırasında 180'den fazla şirketle görüştü" dedi. El Ömer, eğlence sektöründe ciddi oranda yabancı yatırım beklediklerini belirtti.

Yıllardır süren sinema salonu yasağını kaldıran Suudi Arabistan'ın, ülkede sinema salonlarını işletmesi için American Multi-Cinema'ya (AMC) ruhsat verdiği bildirilmişti.

Nüfusun çoğunun 30 yaş altında olduğu ülkede, hızla büyümesi beklenen eğlence sektörüne talebin patlama yapabileceği belirtiliyor.

Suudi Arabistan ilk sinema salonuna kavuşuyorSuudi Arabistan ilk sinema salonuna kavuşuyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir