TAP'ta satın alma süreci tekrar başlatılıyor

Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak TAP boru hattı inşaatı için satın alma sürecini tekrar başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Azeri doğalgazını 2020 yılına kadar Türkiye sınırından İtalya'nın güneyine taşımayı amaçlayan Trans Adriyatik doğalgaz boru hattı konsorsiyumu (TAP) inşaat için mal ve hizmet alım sürecini tekrar başlattı.

Yapılan açıklamada, "Strateji ve takvimi yeniden değerlendiren TAP satın alma sürecini tekrar başlatma kararı aldı. Doğalgaz boru hattının gerektirdiği mal ve hizmetler için önyeterlilik tekrar başlatılacak" denildi.

TAP boru hattı Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasından çıkarılan ve Türkiye'nin batı sınırına kadar Trans-Anadolu boru hattı (TANAP) ile taşınan doğalgazı 2020 yılı sonuna kadar Avrupa'ya ulaştıracak.

Açıklamaya göre boru hattının kara ve denizde kurulumu, kompresör istasyonları ve giriş terminalinin yanı sıra çelik boruların sağlanması için mühendislik ve inşaat hizmetleri satın alma süreci tekrar başlatılacak.

Yaklaşık 870 kilometre uzunlukta olması beklenen TAP boru hattı, Türkiye-Yunanistan sınırındaki Kipoi'den başlayarak Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'ni geçerek İtalya'nın güneyine ulaşacak.

TAP'ta BP'nin yüzde 20, Statoil'in yüzde 20, Fluxys'in yüzde 16, Total'in yüzde 10, E.ON'un yüzde 9 ve Axpo'nun yüzde 5 payı bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir