Tarikatların modeli AKP

Mısır'da 18 sufi tarikat birleşerek parti kurmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'da 18 ayrı sufi tarikatın, aralarında bir toplantı yaparak, parti kurabilmek amacı ile ortak bir komite kurdukları ve kurmak istedikleri partinin Ak Parti'yi model olarak benimsediği bildirildi.

Mısır'da Arapça ve İngilizce yayımlanan "El Mısri El Youm" gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, söz konusu tarikatlar, Avukat Ahmed Abdu Mahire'e yetki vererek, partinin kuruluşu ile ilgili yasal sürecin ve başvuru işlemlerinin yapılmasını istediler.   

Parti Kurucu Komitesi Başkanı Şeyh Muhammed Ala Ebul Azim, sosyal birlikteliği teşvik anlamında kuracakları partinin, Ak Parti'yi model olarak alacağını söyledi.

Azim, söz konusu partiye "Özgürlük Partisi, Mısır Bugün Partisi, Elit Partisi veya Sosyal Birliktelik Partisi" isimlerinin önerildiğini kaydetti.

Tarikatların toplantısına, Değişim için Ulusal Birlik, İbn Haldun Araştırma Merkezi ve İslami Halk Liderlik Örgütü'nün aktivistlerinin katıldığı belirtilirken, İslami Halk Liderlik Örgütü Genel Sekreteri Ahmet Şevki, mevcut kanunlara aykırı bir parti yapısını reddettiklerini ifade etti.

Başbakan Şeref Tahrir'de

Haftalarca süren iktidar karşıtı gösterilerin ardından Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifa etmek zorunda kaldığı Mısır'da yeni Başbakan İsam Şeref bugün başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'ndaydı.

İstifa eden Mısır Başbakanı Ahmed Şefik'in yerine dün atanan İsam Şeref, askeri konvoy eşliğinde meydanda öncelikle devrim  "şehitlerini" selamladı.

Şeref, meydandaki göstericilere hitabında "taleplerini yerine getirmek için" elinden geleni yapacağını söyleyerek, Tahrir Meydanı'na "meşruiyet kazanmak" için  geldiğini belirtti.

 Mısır'ın yeni atanan Başbakanı Şeref, protestoculara, güvenlik güçlerinin  halka hizmet etmesini istediğini de söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir