Tayland'da göstericiler bakanlık binalarına yürüyor

'Bangkok'ta Hayatı Durdurma Operasyonu'na devam eden göstericilerin bazı bakanlık binalarına doğru yürüyüş yaptığı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK - Tayland'da gelecek ay yapılması planlanan seçimleri protesto etmek ve Başbakan Yinglak Şinavatra hükümetini yıkmak için düzenlenen "Bangkok'ta Hayatı Durdurma Operasyonu"na devam eden göstericilerin, bazı bakanlık binalarına doğru yürüyüş yaptığı bildirildi.  

Yetkililer, göstericilerin 12 milyon nüfusa sahip başkentte hayatı durdurmak için bazı kavşakları ele geçirmesi ve yolları trafiğe kapatmasına karşın günlük hayatın çoğu yerde normal biçimde devam ettiğini, dün tatil edilen okulların bugün yeniden açıldığını ve işyerlerinin de çalışmaya başladığını söyledi.

Çoğu kent dışından gelen binlerce gösterici ise geceyi sokaklarda kurdukları çadırlarda geçirdi.

Ağabeyi Taksin Şinavatra'nın kuklası olmakla suçladıkları Başbakan Yinglak'ı istifa etmeye çağıran binlerce gösterici, muhalefet lideri Sutep Tagsuban önderliğinde en az bir ay sürmesi planlanan bir gösteri düzenliyor.

Endonezya'nın ardından Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland'da hükümet karşıtı gösteriler, sürgündeki eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın ülkeye dönebilmesine olanak tanıyan tasarının ekim sonunda parlamentonun alt kanadı tarafından kabul edilmesinin ardından başlamıştı.

Yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor. Yinglak, siyasi krize son verebilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme kararı almış ve 2 Şubat'ta erken seçime gidileceğini açıklamıştı.

Seçimleri boykot eden muhalefet partileri, Yinglak'ın istifa etmesini ve seçimlere kadar bir halk konseyi kurulmasını talep ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir