Taylandlı göstericilerden partilere engel

Tayland'da göstericiler, siyasi partilerin seçim kayıdı yaptırmasına engel olmak için kamp kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK - Tayland'da hükümetin istifası talebiyle bir süredir eylem yapan göstericiler, siyasi partilerin şubat ayında düzenlenmesi planlanan seçim için kayıt yaptırmalarına engel olmaya çalıştı. 

Seçim Komisyonu, göstericilerin başkent Bangkok'ta bir stadyumda yapılacak kayıt işlemlerine engel olabilmek için tesisin önünde kamp kurmasına rağmen Başbakan Yinglak Şinavatra'nın partisinden ve diğer partilerden bazı yetkililerin gece yarısı içeri girmeyi başararak kayıt yaptırabildiğini bildirdi. 

İktidardaki Pheu Thai Partisi sözcüsü Prompong Nopparit, "Göstericilerin bütün girişleri kapatacağından haberdardık. Bu nedenle stadyuma sabaha karşı, onlar uyurken girdik" diyerek, seçimin planlandığı gibi 2 Şubat'dta yapılacağını kaydetti. 

Seçim Komisyonu, göstericilerin stadyumu kuşatması nedeniyle kayıt yaptıramadıkları için kendilerine şikayette bulunan siyasi partilerin, yakınlardaki karakoldan işlem yaptırdığını, burayı da kuşatan göstericilerin bazı parti temsilcilerinin binadan ayrılmasına izin vermediğini belirtti. 

Muhalefetteki Demokrat Parti, genel seçimi boykot edeceklerini açıklamıştı. 

Tayland'da yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor.  

Yinglak, ülkedeki siyasi krize çözüm bulabilmek amacıyla 2 Şubat'ta erken seçime gitme kararı almış ancak muhalefet bunun yeterli olmadığını belirtmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir