Timoşenko aday olmayı planlıyor

Eski Başbakan Timoşenko, devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayı planladığını açıkladı.

Eski Başbakan Timoşenko, cezaevinden bırakılmasının ardından siyasi faaliyetine ilişkin bugün ilk defa basın toplantısı düzenledi. Timoşenko, 29 Mart'ta başında bulunduğu Vatan Partisi'ne devlet başkanlığı seçimlerinde kendisinin aday gösterilmesine ilişkin resmi talepte bulunacağını söyledi.

Yulia Timoşenko, devlet başkanlığı seçimlerini kazanması halinde, şu anda başbakanlık görevini yürüten Arseniy Yatsenyuk'u başbakan olarak tayin etmeyi öngördüğünü ifade etti. Timoşenko, şu anki Başbakan Yatsenyuk'un popülist olmayan kararlar alarak cesaretini sergilediğini belirtti.

Timoşenko, 25 Mayıs'ta yapılacak seçimlerinde aday olacaklara da seslenerek, "Kendim de dahil devlet başkanı adaylarına reklamlardan vazgeçmeyi öneriyorum" dedi. Timoşenko, reklam yapmak yerine adaylara karşılıklı olarak açık oturumlara çıkmayı teklif etti.  

Ukrayna'nın içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik kriz döneminde çok maliyetli reklamlara para ayırmanın uygun olmadığını kaydeden Timoşenko, pahalı reklam çekimleri yapmak isteyen devlet başkanı adaylarına, bu kaynakları silahlı kuvvetleri desteklemek için Savunma Bakanlığı hesaplarına yatırmalarını tavsiye etti.

Uzmanlar, iki yıllık mahkumiyetinin ardından serbest bırakılan Timoşenko'nun ülkenin en zengin kişileri arasında gösterilen Petr Poroşenko ve Demokrasi İçin Reformlar İttifakı lideri Vitaliy Kliçko'nun karşısında devlet başkanı seçilme olasılığının düşük olduğunu dile getiriyor. Ancak bu adaylara göre daha fazla siyasi deneyimi olan Timoşenko'nun seçimlerden beklenmedik bir sonuçla çıkabileceği de göz ardı edilmiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir