Toyota, insana en yakın test mankenini geliştirdi

4'ncü nesil çarpışma testi mankeni THUMS, kaza anında emniyet kemeri ve hava yastığının iç organlara verdiği hasarların tespitinde önemli görev üstlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Toyota,  Bir insana iç organları da dahil birebir benzeyen 4'ncü nesil çarpışma testi mankeni THUMS'u (Total Human Model for Safety) geliştirdiğini bildirdi.
Toyota'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, ürün ve hizmetlerinde olduğu kadar trafik güvenliği konusunda da inovatif teknolojileri uygulamaya almaya devam ettiği vurgulanarak, THUMS'un, kaza anında emniyet kemeri ve hava yastığının iç organlara verdiği hasarların tespitinde önemli bir görev üstleneceği kaydedildi.
THUMS'un, 2010 yılının sonbaharında trafik güvenliğini artırmaya yönelik araştırmalarda kullanılmak üzere satışa sunulacağı duyuruldu.
Bir insana anatomik olarak birebir benzeyen THUMS, Toyota'nın Ar-Ge merkezinde üniversite ve bağımsız Ar-Ge merkezlerinden alınan destekle geliştirildi.
Verilen bilgiye göre, Toyota tarafından çarpışma testlerinde kullanılmaya başlanan THUMS 4'ü yapısal olarak daha öncekilerden ayıran en önemli özellik deri veya iskelet yapısı gibi organlar dışında iç organların da insan vücuduna birebir benzemesi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir