Trump: Amazon çok az vergi ödüyor

Amazon'un 54 milyar dolar kaybetmesine yol açan "Trump şirkete taktı" söylentileri Beyaz Saray tarafından reddedilse de, ABD Başkanı son tweet'inde yine Amazon'u yeterince vergi ödememekle suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyaz Saray'ın Amazon'a yönelik regülasyon planlandığı haberlerini reddetmesine karşın ABD Başkanı Donald Trump, son tweet'inde yine e-ticaret devini hedef aldı.

Trump, bugün paylaştığı tweet'te "Amazon'la ilgili endişelerimi seçimden uzun süre önce dile getirmiştim. Diğerlerinin aksine onlar devlete ve yerel hükümetlere çok az vergi ödüyorlar ya da hiç ödeme yapmıyorlar. Posta Sistemimizi kendi dağıtım elemanları gibi kullanıyorlar ve ABD'ye büyük bir kayıp yaşatıyorlar. Binlerce perakendeciyi de bu işin dışına itiyorlar!" ifadelerini kullandı.

Trump, aralık ayında da Amazon'un ödediği nakliye ücretlerinin artırılmasını istemiş, "Neden Amazon'u zengin edelim?" ifadesini kullanmıştı.

"Jeff Bezos'un peşine düştü"

Amazon'un New York borsasında işlem gören hisseleri, Trump'ın vergi, antitröst ve rekabet yasaları kapsamında şirketin ve dünyanın en zengin insanı olan sahibi Jeff Bezos'un peşine düştüğü iddialarının ardından yüzde 4,4 değer kaybetmişti. Şirketin piyasa değeri, hisselerdeki düşüş nedeniyle 54 milyar dolar azalmıştı. 

ABD'li yayın kuruluşu Axios'un haberinde, Trump'a yakın olduğu belirtilen isimsiz bir kaynağın, "Trump, Amazon'a kafayı takmış durumda. Antitröst ve rekabet yasaları kapsamında Amazon'un peşine düşme yollarını merak ediyor" ifadesine yer verilmişti.

Amazon hisselerinde yüzde 4,4'lük sert bir düşüşe neden olan söylentiler, daha sonra Beyaz Saray tarafından yalanlandı.

Amazon hisselerini eriten iddiaya yalanlamaAmazon hisselerini eriten iddiaya yalanlama

 

Bu konularda ilginizi çekebilir