Trump, Bezos'un gazetesi Washington Post'u hedef aldı

"Amazon'a taktığı" iddia edilen ABD Başkanı Donald Trump, son iki tweet'inde bu defa Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post gazetesini hedef aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

E-ticaret devi Amazon'a yeterince vergi ödemediği yönünde sert eleştirilerde bulunan ABD Başkanı Donald Trump, dün de Amazon'u hedef alan tweet'lerini sürdürdü.

Trump, dün paylaştığı iki ayrı tweet'te, bu sefer de Amazon'un sahibi olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'a ait Washington Post gazetesini hedef alarak şunları yazdı:

"ABD Posta Ofisi'nin Amazon için dağıttığı her paket başına ortalama 1,50 dolar kaybedeceği söyleniyor. Bu binlerce dolar demek. New York Times, şirketin lobi personelinin boyutunun şiştiğini yazıyor. Buna "lobi kurumu" olarak kullanılan ve kayıt olması gereken Sahte Washington Post dahil değil. Posta Ofisi fiyatlarını artırırsa, Amazon'un nakliye maliyetleri 2,6 milyar dolar artar. Posta Ofisi'ndeki sahtekarlık bitmeli. Amazon gerçek maliyeti (ve vergileri) hemen ödemeli!"

Washington Post gazetesi, dün Trump'ın başkan olduğu seçimlerde Rusya'nın müdahalesi ve Başkan'ın bir porno yıldızıyla aşk yaşadığı iddialarıyla ilgili haberleriyle dikkat çekmişti.

Amazon, Trump'ın şirkete taktığı iddiaları nedeniyle son günlerde hisselerindeki düşüş nedeniyle milyarlarca dolar kaybetti.

Trump'ın hedefindeki Amazon, Washington'la köprüleri attıTrump'ın hedefindeki Amazon, Washington'la köprüleri attı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir