Trump geri adım attı

Trump vize yasağı uygulamasında geri adım attı. İlk metnin yürütmesinin durdurulmasının ardından hazırlanan yeni düzenlemede Irak yer almıyor, Yeşil Kartı veya geçerli bir ABD vizesi bulunanlar da yasak kapsamı dışında tutulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına 3 ay yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladığını bildirdi.

Trump’ın yeni vize düzenlemesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada vize sınırlaması getirilen ülkelerin İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya olduğu belirtildi.

Kararname 16 Mart’tan itibaren yürürlüğü girecek. Daha önce imzalanan kararnamede yer alan Irak ise yeni düzenlemede yer almadı.

Ayrıca yeni düzenlemeden ABD'de yasal oturma hakkına sahip Yeşil Kartıların (Green Card) ve halihazırda geçerli bir Amerikan vizesi taşıyanların etkilenmeyeceği de ifade edildi.

Önceki düzenlemede "ikinci bir talimata kadar ABD'ye kabulleri durdurulan" Suriyeli mültecilerin yeni düzenlemede diğer mültecilerle aynı statüde ele alındıkları ve tüm mülteci programının 4 aylığına askıya alınacağı bilgisi de yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir