Trump, Merkel ve Gentiloni ile görüştü

Trump, Merkel ve Gentiloni ile görüştü. Görüşmelerde ağırlıklı olarak 7-8 Temmuz'da yapılacak G-20 Zirvesi ile ilgili konular ele alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Trump'ın Almanya Başbakanı Merkel ve İtalya Başbakanı Gentiloni ile telefonda ayrı ayrı görüştüğü duyuruldu. 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın Alman ve İtalyan başbakanları ile telefon görüşmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Trump'ın, G-20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Almanya Başbakanı Merkel'e zirvenin başarılı geçmesi konusunda yardımcı olacağını söylediği, ayrıca iklim değişikliği, ticari ilişkiler ve kadın girişimciliği gibi konularda iki liderin görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Trump'ın, İtalya Başbakanı Gentiloni'yle görüşmesinde de G-20 Zirvesi ile ilgili konuları gündeme getirdiği duyurulan açıklamada, İtalya Başbakanı'nı "Libyalı göçmenler krizine" çözüm bulma noktasındaki çabalarından dolayı takdir ettiği belirtildi.

Hamburg'da 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 12'nci G-20 Olağan Zirvesi'ne katılacak Trump'ın, birçok devlet ve hükümet başkanı ile görüşmeler yapması bekleniyor.