Trump: Önümüzdeki ay Kim ile görüşmeyi planlıyorum

ABD Başkanı Trump, önümüzdeki ay veya haziran başında Kuzey Kore lideri Kim ile yapacakları görüşmenin, Kuzey Kore'nin nükleer silah programının sona ermesini sağlayacağını umduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, önümüzdeki ay veya haziran başında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmeyi planladığını ve yapacakları görüşmelerin Kuzey Kore'nin nükleer silah programının sona ermesini sağlayacağını umduğunu söyledi.

Trump dün kabine toplantısının başında gazetecilere yaptığı açıklamada "Mayıs ayında ya da Haziran ayı başında onlarla bir araya geleceğiz; her iki tarafın da büyük saygı göstereceğini düşünüyorum ve umarım ki Kuzey Kore'nin nükleer silahlarının yok edilmesine ilişkin bir anlaşma yapabiliriz" dedi

Trump, "Umarım, uzun yıllar boyunca olduğundan çok farklı bir ilişki olacak" diye konuştu.

Kim ve Trump arasındaki görüşme, Kuzey ve Güney Kore arasında 10 yıldan uzun süredir ilk kez 27 Nisan'da yapılacak zirveden sonra gerçekleşecek.

Bir Amerikalı yetkili, Kuzey Kore'nin ABD'ye, Kim ile Trump ile bir araya geldiklerinde Kore yarımadasındaki nükleer silahların yok edilmesini görüşmeye hazır olduğunu söylediğini dün Reuters'a açıklamıştı. İsmini açıklamak istemeyen yetkili, ABD ve Kuzey Kore yetkililerinin son zamanlarda gizli temaslar yaptıklarını ve bu temaslarda Pyongyang'ın ilk kez bir zirve düzenlenmesi isteğini doğrudan teyit ettiğini söylemişti.

Çin'den yoğun Kuzey Kore mesaisiÇin'den yoğun Kuzey Kore mesaisi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir