Trump, ticaret savaşından korkmuyor

Çin'in ABD'nin 60 milyar dolara varan yeni gümrük tarifesi planlarına misillemede bulunacağıyla alakalı konuşan ABD Hazine Bakanı Mnuchin, "Trump, Çin ile bir ticaret savaşından korkmuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin'in ABD'nin 60 milyar dolara varan yeni gümrük tarifesi planlarına misillemede bulunacağı tehditlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Başkan Donald Trump'ın Çin ile bir ticaret savaşından korkmadığını ve fikirlerinden vazgeçme niyeti olmadığını söyledi.

Fox News'a konuşan Mnuchin, "Gümrük tarifeleri konusunda aldığımız kararları uygulamaya geçireceğiz. Başkan Trump'ın dediği gibi bir ticaret savaşından kormuyoruz" dedi. Ancak Mnuchin, amaçlarının bir ticaret savaşı çıkarmak olmadığını da vurguladı.

Başkan Trump'ın Hazine Bakanlığı'na Çin kontrolündeki şirket ve fonların ABD'de hassas teknolojik şirketleri satın almalarını engelleyecek yatırım sınırlamaları geliştirmek için 60 gün verdiğini hatırlatan Mnuchin, "ABD ile Çin'in bazı konularda anlaşmaya varabileceklerine inanıyorum. Ancak belirlenen gümrük tarifeleri, Başkan Trump'ın onay vereceği, kabul edilebilir bir anlaşma olana kadar askıya alınmayacaklar" diye konuştu.

Ticari çekişmede kaybeden taraf ABD şirketleri olur!Ticari çekişmede kaybeden taraf ABD şirketleri olur!

 

Bu konularda ilginizi çekebilir