Trump'ın danışmanı: Çin'le anlaşacağımıza inanıyorum

ABD Başkanı Trump'ın baş ekonomi danışmanı Kudlow, Çin'in ticari konularda işbirliği yapacağına inandığını söyleyerek "ticaret savaşı" gerilimini düşüren açıklamalar yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ekonomi danışmanı ve Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Larry Kudlow, Çin'in ticari konularda işbirliği yapacağına ve ABD'nin Çin'den ithalata yüksek gümrük tarifeleri uygulaması ihtiyacından kaçınmasını sağlayacak bir anlaşmaya varacağına inandığını söyledi.

Fox News'e konuşan Kudlow, "Bir anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum. Kişisel olarak, Çin'in durumu kabulleneceğine ve işbirliği yapacağına inanıyorum" dedi.

Beyaz Saray da Çin'in Trump yönetiminin açıklanan ithalat tarifelerini hayata geçirmekten kaçınmak için ihtiyaç duyduğu şekilde, adil olmayan ticaret uygulamalarını değiştireceğini umduklarını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Gümrük tarifelerinin yürürlüğe girmesinden önce birkaç aylık bir süre var ve biz Çin'in doğru şeyi yapacağından umutluyuz. Eğer Çin'in tavrında değişiklik olmazsa ve adil olmayan ticaret uygulamalarını değiştirmezler ise biz yolumuzda ilerleriz" diye konuştu.

Çin’den ABD’ye 'ticari korumacılığı terk et' çağrısıÇin’den ABD’ye 'ticari korumacılığı terk et' çağrısı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir