Trump'ın ilk eşi de görev istiyor

ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın ilk eşi Ivana Trump, Çekya büyükelçisi olmak istediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın ilk eşi Ivana Trump (67), Çekya büyükelçisi olmak istediğini söyledi.

Çek asıllı Ivana Trump, New York Post gazetesine verdiği mülakatta, Çekya'ya büyükelçi olarak atanma isteğinden bahsetti.

Ivana Trump, "Oralıyım ve dilini de biliyorum. Herkes de beni tanıyor, sadece ABD'de değil bütün dünyada tanınıyorum. Üç kitap yazdım ve kitaplarım 40 ülkede 25 dile çevrildi." dedi.

"Trump başkanlık uçağından da vazgeçebilir"

Donald Trump'ın 400 bin dolar olarak belirtilen başkanlık maaşını almayacağını açıkladığını hatırlatan Ivana Trump, onun başkanlık uçağı "Air Force One" yerine 100 milyon dolar değerindeki özel uçağı Boeing 757'yi kullanabileceğini dile getirdi.

ABD Başkanlığını devralacak Trump, 400 bin dolarlık başkanlık maaşından sembolik olarak sadece 1 dolar alacağını açıklamıştı.

Çocukları ve damadı "geçiş ekibi"nde

Donald Trump'ın 20 Ocak 2017'ye kadar kendisine yardımcı olacak "geçiş ekibi"nde en büyük üç çocuğu Ivanka, Donald Jr. ve Eric Trump ile damadı Jared Kushner de bulunuyor.

Seçim kampanyaları sırasında öne çıkan Trump'ın en büyük kızı Ivanka Trump'ın ise Beyaz Saray'da resmi bir görevi olup olmayacağı merak ediliyordu. Bu konuya açıklık getiren Ivanka Trump, Beyaz Saray'da resmi bir görevinin olmayacağını, babasının şirketleriyle ilgileneceğini ifade etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir