Trump'tan bir imza daha

ABD Başkanı Trump, Meksika sınırına duvar örülmesine ilişkin kararı imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Meksika sınırına duvar örülmesiyle ilgili başkanlık kararını imzaladığı bildirildi.

20 Ocak'ta yemin ettikten sonra görevine başlayan Trump, sınır muhafızlarının sayılarının artırılmasını, kaçak göçmenlerin gözaltı sürelerini geçireceği yeni yerler açılmasını ve kaçakların sınırdışı edilmelerini de onayladı.

Donald Trump duvarın parasını Meksika'ya ödeteceğini söylemiş, Meksika ise bunu kabul etmeyeceğini açıklamıştı.
Yasal göçmen alımında da sınır getirecek
Seçim kampanyası sırasındaki söylemlerini, göreve gelir gelmez uygulamaya sokan Cumhuriyetçi Partili Başkan Trump'ın önümüzdeki günlerde ABD'ye yasal göçmen alınmasına da sınırlamalar getirmesi bekleniyor. Trump'ın bu uygulamalarının Müslüman Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yönelik olacağı öngörülüyor. Bu ülkeler arasında özellikle Suriye, Sudan, Somali, Irak, İran, Libya ve Yemen bulunuyor. Trump'ın ABD vizesini almayı zorlaştırıcı önlemler almayı planladığı da belirtiliyor.
Suriye'de güvenli bölge talimatı verecek
ABD Başkanı Donald Trump'ın, imzalayacağı bir kararname ile "Suriye'de halkın korunması için güvenli bölgeler oluşturulması" talimatı vereceği iddia edildi.
Amerikan medyasında yer alan ve açık kaynaklarda görülebilen imzasız bir başkanlık kararname taslağında, "Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması" maddesi yer aldı.
"Yabancıların Terörist Saldırılarından Ülkeyi Korumak" başlıklı taslağın altıncı maddesinde "Suriye halkının korunması için güvenli bölgeler oluşturulması" öneriliyor.
Taslak metinde ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının, Suriye'de ve komşu ülkelerde güvenli bölgeler oluşturulması için 3 ay içinde taslak bir plan hazırlaması öngörülüyor.

Trump öncesinde de ABD'nin Trans-Pasifik Ortaklığı’ndan (Trans-Pacific Partnership-TPP) ayrlmasını öngören yasayı onaylamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir