Trump'tan Suriye politikası eleştirisi

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, ABD yönetiminin Suriye politikasını eleştirerek, "Kim oldukları konusunda hiçbir fikirimiz olmadan Suriye'ye karşı muhalifleri destekliyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, ABD yönetiminin Suriye politikasını eleştirerek, Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakatta dış politika ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçim kampanyası boyunca Obama yönetiminin Suriye politikasını eleştiren Trump, "Suriye konusunda birçok kişiden farklı düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i devirmek yerine DEAŞ ile mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirten Trump, "Suriye ile savaşılıyor, Suriye DEAŞ ile savaşıyor ve DEAŞ'tan kurtulmak gerekiyor. Rusya şimdi Suriye ile müttefik ve bizim sayemizde güçlenen İran da. Biz kim oldukları konusunda hiçbir fikrimiz olmadan Suriye'ye karşı muhalifleri destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ABD'nin Esed'e saldırması durumunda Rusya ile de savaşa girebileceğini ifade etti.

"İsrail-Filistin sorununa çözüm bulmayı ümit ediyorum"

İsrail ile Filistin arasındaki "bitmeyen bir savaş" olduğunu ifade eden Trump, "İki ülke arasındaki soruna çözüm bulmayı umut ediyorum. Nihai hedef, varılamayan anlaşmaya insanlık için çözüm getirmek isterim." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir