Tunus'ta sokağa çıkma yasağı kalktı

Tunus'ta halk baskısıyla 23 yıllık iktidarını bırakıp Suudi Arabistan'a kaçan Devlet Başkanı Zeyneladibin Bin Ali'den boşalan makama vekaleten Meclis Başkanı atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNUS - Tunus'ta sokağa çıkma yasağı kalktı. Tunus'ta halk baskısıyla 23 yıllık iktidarını bırakıp Suudi Arabistan'a kaçan Devlet Başkanı Zeyneladibin Bin Ali'den boşalan makama vekaleten Meclis Başkanı atandı.

Başbakan, resmi TV kanalından halka hitap ederek, anayasaya saygılı olduğunu ve istikrarı yeniden sağlayacağını bildirdi.

"İktidar benim elimde" diyen Başbakan Gannuşi, Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin bu görevi "geçici olarak yerine getiremeyeceğini" kaydetti.

Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan'a kaçtı

Tunus'u terk eden Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin Suudi Arabistan'da olduğu doğrulandı.

Suudi Arabistan devlet haber ajansı, Bin Ali'nin ailesiyle birlikte ülkeye geldiğini duyurdu. Haberde, "Krallık, Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali ve eşinin gelişini hoş karşıladı" ifadesi kullanıldı. 

Suudi Arabistan: Zeynelabidin Bin Ali Cidde'de

Tunus'u terk eden Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin Suudi Arabistan'da olduğu Kral Abdullah'ın ofisinden yapılan bir açıklamayla doğrulandı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayımlanan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Zeynellabidin Bin Ali ve ailesinin gelişini memnuniyetle karşıladık" denildi.

Açıklamada, Bin Ali'yi ülkeye kabul etme kararının, "Tunus halkının içinde bulunduğu istisnai durum göz önünde tutularak^" ve "Tunus halkı için barış ve güvenlik temmenisiyle alındığı" belirtildi.

Bu arada, Suudi bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada Bin Ali'nin Cidde kentinde olduğunu söyledi.

Cezaevi yangınında 30 ölü

Tunus'un sayfiye bölgesi Manastır'daki cezaevinde çıkan yangında çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi. Reuters'un üç görgü tanığından aldığı bilgiye göre, yangında 30 kadar kişinin ölmüş olabileceği bildirildi.

Cezaevindeki mahkum ve tutukluların büyük bölümün kaçtığı ifade edildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir