Turistler o ülkeden kaçıyor

Tunus'un Susa kentindeki bir otelde yapılan katliamın ardından ülkedeki turistler hava alanlarına akın etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunus'un Susa kentindeki bir otelde yapılan katliamın yankıları sürüyor.İnsanın kanını donduran vahşi saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

IŞİD, saldırıyı Ebu Yahya el-Kayravani isimli örgüt üyesinin gerçekleştirdiğini bildirdi.Tunus İçişleri Bakanlığı saldırıyı düzenleyen kişinin Kayravan kentinden Tunuslu bir öğrenci olduğunu açıklamıştı.Öte yandan, acil olarak yapılan kabine toplantısına katılan İngiltere Başbakanı David Cameron, "Tunus, Kuveyt ve Fransa'da dün yaşanan vahşi terör saldırıları, bu şeytan teröristlerden dolayı dünyanın karşı karşıya olduğu tehdidin acı ve trajik bir göstergesidir" dedi.Cameron, “Ne yazık ki İngiliz halkı, olayda ölenlerinin birçoğunun İngiliz vatandaşı olduğu gerçeğine kendine hazırlamalıdır" diye konuştu.İngiltere, dünkü saldırının ardından Susa kentine konsolosluk destek ekibi ve polis memurları gönderdi.

Hayatını kaybedenlerin çoğu İngiliz vatandaşı

Bu arada, İngiltere'de bu hafta sonu düzenlenecek Silahlı Kuvvetler gibi tören ve yürüyüşlerde olası saldırı tehdidine karşı güvenlik önlemleri artırıldı.Öte yandan, Thomson ve First Choice gibi seyahat acenteleri Tunus'ta bulunan yaklaşık 2 bin 500 turisti ülkelerine götürmek için 10 uçak gönderdi. Olayın şokunu yaşayan birçok turist, ülkeyi terk etmek için havaalanına akın etti.Saldırıda Tunus, Almanya, İngiltere ve Belçika vatandaşlarının aralarında bulunduğu 38 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı.Tunus'ta 18 Mart'ta Bardo Müzesi'ne düzenlenen baskında çoğunluğu turist 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı. Bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir